Zanglessen (live en/of online)


Wat leer je?

Tijdens de zanglessen besteden we aandacht aan verschillende aspecten van het zingen. Op de, gedeelde, eerste plaats staan zangtechniek en het genieten van de muziek. Bij zangtechniek kun je bijvoorbeeld denken aan een vrije ademstroom, open keel, ontspannen kaak. Aandacht gaat uit naar het echt legato leren zingen, klinkermodificatie in de hoogte en flexibiliteit in dynamiek ontwikkelen. Ook behandelen we interpretatie, tekstdeclamatie, algemene muziekleer, fysiologie en muziekhistorie/stijlperiodes. Mijn doel is uiteindelijk om door middel van een gezonde zangtechniek je de mogelijkheid te geven om jouw expressie, muzikaliteit en interpretatie te kunnen uitten. Daarbij wil ik je zo zelfstandig mogelijk maken. Mijn lessen zijn geïnspireerd op principes uit de Belcanto school, EVTS, CMT en boeken als 'Singing and Teaching Singing' van Janice Chapman. Ik probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, ik volg regelmatig bijscholingscursussen, bestudeer methodes en onderzoeken, ben actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen en ontvang zelf ook nog met regelmaat zanglessen en coachings.


Theorieles

Ik bied ook de mogelijkheid aan om voorafgaand aan je zangles een half uur theorieles te geven. Daarbij kunnen we werken aan het leren van notenschrift, het verbeteren van het van bladlezen en andere theoretische aspecten die je gaan helpen bij het zelfstandig instuderen en interpreteren van de muziek.


Zingen voor je longen

In 2020 volgde ik de opleiding 'Singing for Lung Health' om te kunnen werken met chronische longpatiënten. Voor meer informatie over 'Singing for Lung Health' klik hieronder op de link.

Zingen voor je longen

Kosten

Een privézangles van één uur kost 50 euro incl. BTW à 21 %

Een duoles van één uur kost 70 euro incl. BTW

Privéles voor kinderen tot 15 jaar à 30 min. 27,50 (BTW vrij)

Een half uur theorieles, privé en gekoppeld aan je zangles kost 30 euro incl. BTW

MAIL VOOR EEN AFSPRAAK
BEL VOOR EEN AFSPRAAK


Stemcoaching

Uw stem is een van de belangrijkste vormen van communicatie.

Veel mensen hebben een baan waarin het voorzitten van vergaderingen, spreken voor groepen en het geven van presentaties een belangrijk onderdeel is. Voor hen is het belangrijk om op een gezonde manier te kunnen spreken. In een privéles werken we aan stemgebruik, ademhaling, houding en stemhygiëne. Ik werk aan de hand van oefeningen op een praktische manier naar een efficiënter gebruik van de stem toe. Het doel is om te kunnen spreken met meer draagkracht, op uw bereik, met een rustige ademhaling en met afwisselende dynamiek en intonatie. Hierdoor krijgt men een aangenaam en levendig stemgeluid, dat prettig en boeiend is om naar te luisteren. Ook met groepen kan ik goed uit de voeten. Zo gaf ik samen met Geert-Jan Borgstein in 2015 een training in het Mauritshuis voor de Nederlandse Vereniging voor Kunsthistorici. Ik heb verscheidene politici, sprekers, presentatoren, rondleiders en docenten succesvol gecoacht. Ook u bent van harte welkom!

MAIL VOOR EEN AFSPRAAK
BEL VOOR EEN AFSPRAAK


Groepslessen/Stemvorming/Workshops

Bent u op zoek naar een leuke workshop voor een personeelsdag, waarbij uw personeel zich meer verbonden voelt en gestimuleerd wordt zich te laten horen, maar ook naar elkaar te luisteren?

Of wilt u uw koor op een nieuwe manier inspireren?

Dan is een zangworkshop wat u zoekt! Een workshop wordt op maat gemaakt. Uw wensen zijn de leidraad. Neem contact met mij op om meer te horen over de mogelijkheden.


Waarom kiest u voor mij?

-Ervaren workshopleider: Naast het organiseren van mijn eigen groepslessen heb ik ook enkele jaren groepslessen koorscholing gegeven bij de SKVR en als vaste stemcoach gewerkt bij Theater Maatwerk (professionele theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking), de Dordtse Cantorij, Ropera en bij Kamerkoor Rotterdam. Ook heb ik workshops voor verschillende bedrijven georganiseerd tijdens personeelsdagen.

-Flexibel: Past zich makkelijk aan aan het niveau en de communicatiestijl van de groep.

-Verbinder: Zorgt voor een fijne, positieve en veilige sfeer zodat iedereen de kans krijgt zichzelf te zijn, zijn of haar steen bij te dragen en met een goed gevoel weer zingend de werkvloer opgaat of de zangrepetitie ingaat.


Het tarief is afhankelijk van de lengte, hoeveelheid deelnemers en de locatie. Neem gerust contact met mij op.

BEL VOOR EEN AFSPRAAK
MAIL VOOR EEN AFSPRAAK