top of page

Over

De lyrische sopraan Nicole Fiselier staat bekend om haar warme stemgeluid en goede verstaanbaarheid. Haar interpretaties zijn oprecht en doorleefd. Ze heeft ervaring in en voelt zich thuis bij een scala aan stijlen van oude tot aan hedendaagse muziek. Behalve van zingen houdt Nicole ook erg van tangodansen, kajakken en klimmen. Ze wacht dan ook met smart op een productie waarbij al haar passies samenkomen!


Opleiding

Sopraan Nicole Fiselier begon op haar vierde jaar met vioollessen. Daarnaast zong ze van jongs af aan in diverse kinderkoren. Ze behaalde haar diploma Klassiek Zang aan Codarts te Rotterdam bij Roberta Alexander. Daarnaast deed zij de cursus ’Acting Opera’, gegeven door regisseuse Annerieke Groen en werd zij uitgenodigd om deel te nemen aan de IVC Belcanto Masterclass met als masters onder andere Nelly Miricioiu en David Parry. Nicole heeft lessen en masterclasses gevolgd bij onder andere Marjan Kuiper, Brian Masuda, Margreet Honig, Audrey Hyland, Emma Kirkby, Jard van Nes en Carolyn Watkinson. Op dit moment wordt Nicole gecoached door vocal coach Ira Siff en pianisten Mirsa Adami en Peter Nilsson.


Opera

Nicole vertolkte rollen in La Canterina (Haydn, Apollonia), De Wereld op d’r Kop (bewerking van Il Mondo alla Rovescia van Salieri, Collonella), The Day After (J. Dove, wereldpremière, Young Woman), Mahagonny Songspiel (Jessie), Venus and Adonis (Venus), Bastien und Bastienne (Bastienne), hoogtepunten uit Le Nozze di Figaro (Susanna) en in een verkorte versie van La Cenerentola (Clorinda). Ze werkte als solist bij gezelschappen als La Petite Bande (België/Japan), de Nationale Reisopera (RAP), Holland Opera, Opera Nijetrijne en Muziektheater Hollands Diep. Daarnaast trad ze de afgelopen jaren op tijdens de festivals Opéra dans la Rue (FR), Opera aan de Schie en de Rotterdamse Operadagen. Met regelmaat werkt Nicole aan nieuwe opera’s of bewerkingen van klassieke werken mee zoals Blauwbaard (Meijering), Multimedia Vespers (Uijlenhoet/Hage), Wie is Mignon (Wolf/Faber), Zwanenmeer (Tchaikovsky/Idelenburg), Dora, een liefdesgeschiedenis (Réné Veen). Als freelance koorsopraan was ze reeds te horen in onder andere Armide, Gurrelieder, Lohengrin, Il Viaggio a Reims, Dialogues des Carmélites, Khovhanshchina, Roméo et Juliette en Die Entführung aus dem Serail bij de Nationale Opera & Ballet, Tsar Tsaltan bij de Munt en in Verdi’s Requiem bij de Vlaamse Opera.


Oratorium

Nicole werkt regelmatig mee aan oratoriumconcerten. Als soliste zong ze onder andere onder leiding van Gijs Leenaars, Wiecher Mandemaker, Hein Meens, Gilles Michels, Leo Rijkaart, Barend Schuurman en Jos Vermunt. Op haar repertoire staan vele Bachcantates en werken als de Matthäus en Johannes Passion, Haydn’s Die Schöpfung, Fauré’s Requiem, Mendelssohn’s Psalm 42, Mozarts Krönungsmesse, Exsultate Jubilate en Requiem, Händels Messiah en Saint-Saëns’ Oratorio de Noël. Als koorzanger in het Laurens Collegium Rotterdam en Rotterdam Symphony Chorus zong Nicole onder leiding van dirigenten als Frans Brüggen, James Gaffigan, Ton Koopman, Ilan Volkov, Jan Willem de Vriend en Jaap van Zweden. In 2017 zong Nicole haar eerste productie als freelancer bij het Groot Omroep Koor, waarna er meer producties volgden.


Lied en kamermuziek

Opgegroeid met de viool op haar schouder voelt Nicole zich nog steeds als een vis in het water tijdens het zingen van kamermuziek. Ze trad als soliste op met oude muziekensembles Camerata Delft, Continuo Company en La Chambre du Roi. In 2017 was als solist Nicole te horen bij vijf concerten tijdens het Cervo Chamber Music Festival (IT). Sinds 2010 vormt Nicole samen met pianiste Cathelijne Noorland 'Duo Ruby'. Zij waren onder andere te beluisteren op het festival Opera aan de Schie, de Rotterdamse Operadagen, in het Muiderslot en in Kasteel Twickel. Nicole houdt er ook van om minder voor de hand liggende uitstapjes te maken: Zo trad ze in 2012/2013 als backing vocal op met de indie rockband Efterklang tijdens hun Piramida Concerts in Nederland, België, Noorwegen en Zweden. In deze hoedanigheid deelde ze het podium met het Kringkastner Orkesteret (Noors Radio Orkest) en Modern Fantazias beiden o.l.v. Hans Ek en Sinfonia Rotterdam o.l.v. Matthew Coorey.

Biografie: Biografie
Ach, ich fühl's (Pamina) from Die Zauberflöte - Mozart
Video afspelen
Biografie: Video's
bottom of page