top of page
iStock-1059298168.jpg

Klassiek zangles

Live of Online

Wat leer je?

Tijdens de zanglessen besteden we aandacht aan verschillende aspecten van het zingen. Op de, gedeelde, eerste plaats staan zangtechniek en het genieten van de muziek. Bij zangtechniek kun je bijvoorbeeld denken aan een vrije klank, goede ademsteun en effectieve articulatie. Ook behandelen we interpretatie, declamatie van tekst, algemene muziekleer, fysiologie en muziekhistorie/stijlperiodes. Bij meer gevorderde zangers gaat de aandacht uit naar het voorbereiden van audities en het vinden van goed repertoire dat past bij de ontwikkeling van de stem. Mijn doel is uiteindelijk om door middel van een gezonde zangtechniek je de mogelijkheid te geven om jouw expressie, muzikaliteit en interpretatie te kunnen uitten. Daarbij wil ik je zo zelfstandig mogelijk maken. Mijn lessen zijn geïnspireerd op principes uit de Belcanto school en boeken als 'Singing and Teaching Singing' van Janice Chapman en 'A Modern Guide to Old World Singing van David L. Jones. Ik probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, zo volg ik op dit moment de twee jarige cursus 'Teach the Teacher' bij Margreet Honig, ik bestudeer methodes en onderzoeken, ben actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen

en ontvang zelf ook nog met regelmaat zanglessen en coachings.

Omdat mijn zanglespraktijk behoorlijk vol zit, heb ik op dit moment heb ik alleen nog plaats voor gedreven

zelfstandige zangstudenten die graag willen werken aan klassiek muziekrepertoire.

 

Theorieles

Ik bied ook de mogelijkheid aan om voorafgaand aan je zangles een half uur theorieles te geven. Daarbij kunnen we werken aan het leren van notenschrift, het verbeteren van het van bladlezen en andere theoretische aspecten die je gaan helpen bij het zelfstandig instuderen en interpreteren van de muziek.

 

Zingen voor je longen

In 2020 volgde ik de opleiding 'Singing for Lung Health' om te kunnen werken met chronische longpatiënten. Voor meer informatie over 'Singing for Lung Health' klik hieronder op de link.

Stemcoaching

Uw stem is een van de belangrijkste vormen van communicatie.

Veel mensen hebben een baan waarin het voorzitten van vergaderingen, spreken voor groepen en het geven van presentaties een belangrijk onderdeel is. Voor hen is het belangrijk om op een gezonde manier te kunnen spreken. In een privéles werken we aan stemgebruik, ademhaling, houding en stemhygiëne. Ik werk aan de hand van oefeningen op een praktische manier naar een efficiënter gebruik van de stem toe. Het doel is om te kunnen spreken met meer draagkracht, op uw bereik, met een rustige ademhaling en met afwisselende dynamiek en intonatie. Hierdoor krijgt men een aangenaam en levendig stemgeluid, dat prettig en boeiend is om naar te luisteren. Ook met groepen kan ik goed uit de voeten. Zo gaf ik samen met Geert-Jan Borgstein in 2015 een training in het Mauritshuis voor de Nederlandse Vereniging voor Kunsthistorici. Ik heb verscheidene politici, sprekers, presentatoren, rondleiders en docenten succesvol gecoacht. Ook u bent van harte welkom!

Zangworkshop

Bent u op zoek naar een leuke workshop voor een personeelsdag, waarbij uw personeel zich meer verbonden voelt en gestimuleerd wordt zich te laten horen, maar ook naar elkaar te luisteren?

Of wilt u uw koor op een nieuwe manier inspireren?

Dan is een zangworkshop wat u zoekt! Een workshop wordt op maat gemaakt. Uw wensen zijn de leidraad. Neem contact met mij op om meer te horen over de mogelijkheden.


Waarom kiest u voor mij?

-Ervaren workshopleider: Naast het organiseren van mijn eigen groepslessen heb ik ook enkele jaren groepslessen koorscholing gegeven bij de SKVR en als vaste stemcoach gewerkt bij Theater Maatwerk (professionele theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking), de Dordtse Cantorij, Ropera, Kamerkoor Rotterdam, COV Ridderkerk en Oratoriumkoor Alphen a/d Rijn. 

Ook heb ik workshops voor verschillende bedrijven georganiseerd tijdens personeelsdagen.

-Flexibel: Past zich makkelijk aan aan het niveau en de communicatiestijl van de groep.

-Verbinder: Zorgt voor een fijne, positieve en veilige sfeer zodat iedereen de kans krijgt zichzelf te zijn, zijn of haar steen bij te dragen en met een goed gevoel weer zingend de werkvloer opgaat of de koorrepetitie ingaat.


Het tarief is afhankelijk van de lengte, hoeveelheid deelnemers en de locatie. Neem gerust contact met mij op.

Diensten

Sopraan Solist

Solist bij uw concert / gelegenheid

Prijs is afhankelijk van lengte van het concert, repertoire en gelegenheid.

Altijd Fair Practice.

Zangles

Privéles van één uur

Volwassene:

60 euro per uur

Strippenkaart van vijf lessen:

275 euro (half jaar geldig)

Strippenkaart van tien lessen:

550 euro (half jaar geldig)

Stemcoaching

Privé coaching

Intake: 85 euro
Coaching van een half uur: 75 euro

bottom of page