Nicole Fiselier, Sopraan

[email protected] / 06-24817688

Zangles

Op zoek naar (online) zanglessen of stemcoaching?

Hiervoor ben je bij mij aan het juiste adres!

 

Voor wie

Raakt je stem snel vermoeid bij het zingen en/of spreken? Ademtekort? Moeite met het zingen van hoge noten?  

Wil je beter van blad leren lezen? Wil je meer inzicht krijgen in de verschillende stijlperioden? Of gewoon lekker zingen?

Iedereen die gedreven is om goed te leren zingen is welkom bij mij.

Van beginner tot ervaren (koor)zanger. Van notenvrezer tot notenvreter!

 

Binnenkort start ik ook speciale lessen en groepslessen voor mensen met een chronische longaandoening zoals bijv. COPD. Dit jaar volgende ik daarvoor de Engelse cursus 'Singing for Lung Health'. Inmiddels ben ik opgeleid tot 'Singing for Lung Health Leader'. Meer informatie volgt binnenkort. Individuele aanmeldingen zijn al van harte welkom.

 

Belangrijk is dat je de tijd en discipline opbrengt om zelf ook te oefenen, zodat je vooruit gaat en gemotiveerd blijft. Ik kan je helpen om structuur aan te brengen, zodat je thuis weet waar je aan kan werken.

Ik geef zanglessen op verschillende niveaus. Indien gewenst verwerk ik ook wat algemene muziekleer in de les. Mijn specialisatie ligt binnen het klassieke repertoire, maar ook uitstapjes naar andere stijlen zijn mogelijk. In overleg bepalen we de stukken waaraan je wilt werken, dat kunnen solostukken zijn of koorstukken die je graag wat extra voorbereid. Leerlingen van mij zingen zowel solistisch als in koren. Ze zingen onder andere bij het Rotterdams Opera Koor, Ropera, het Rotterdams Toonkunstkoor, Corps d'Esprit, Rotterdams Kamerkoor en het Rotterdams Barok Ensemble.

 

Wat leer je?

Tijdens de zanglessen besteden we aandacht aan verschillende aspecten van het zingen. Op de, gedeelde, eerste plaats staan zangtechniek en het genieten van de muziek. Bij zangtechniek kun je bijvoorbeeld denken aan een vrije ademstroom, open keel, ontspannen kaak. Aandacht gaat uit naar het echt legato leren zingen, klinkermodificatie in de hoogte en flexibiliteit in dynamiek ontwikkelen. Ook behandelen we interpretatie, tekstdeclamatie, algemene muziekleer, fysiologie en muziekhistorie/stijlperiodes. Mijn doel is uiteindelijk om door middel van een gezonde zangtechniek je de mogelijkheid te geven om jouw expressie, muzikaliteit en interpretatie te kunnen uitten. Mijn lessen zijn geïnspireerd op principes uit de Belcanto school, EVTS, CMT en boeken als 'Singing and Teaching Singing' van Janice Chapman. Ik probeer zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van ontwikkelingen, ik volg regelmatig bijscholingscursussen, bestudeer methodes en onderzoeken, ben actief lid van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen en ontvang zelf ook nog met regelmaat zanglessen en coachings.

 

Stemcoaching

Uw stem is een van de belangrijkste vormen van communicatie.

Veel mensen hebben een baan waarin het voorzitten van vergaderingen, spreken voor groepen en het geven van presentaties een belangrijk onderdeel is. Voor hen is het belangrijk om op een gezonde manier te kunnen spreken. In een privéles werken we aan stemgebruik, ademhaling, houding en stemhygiëne. Ik werk aan de hand van oefeningen op een praktische manier naar een efficiënter gebruik van de stem toe. Het doel is om te kunnen spreken met meer draagkracht, op uw bereik, met een rustige ademhaling en met afwisselende dynamiek en intonatie. Hierdoor krijgt men een aangenaam en levendig stemgeluid, dat prettig en boeiend is om naar te luisteren. Ook met groepen kan ik goed uit de voeten. Zo gaf ik samen met Geert-Jan Borgstein in 2015 een training in het Mauritshuis voor de Nederlandse Vereniging voor Kunsthistorici. Ik heb verscheidene politici, sprekers, presentatoren, rondleiders en docenten succesvol gecoacht. Ook u bent van harte welkom!

 

Groepslessen/Stemvorming/Workshops

Stemvormingslessen of workshops voor koren en bedrijven behoren ook tot de mogelijkheden. Naast mijn individuele privélessen heb ik ook enkele jaren groepslessen koorscholing gegeven bij de SKVR en als vaste stemcoach gewerkt bij Theater Maatwerk (professionele theatergroep voor mensen met een verstandelijke beperking), de Dordtse Cantorij, Ropera en bij Kamerkoor Rotterdam. Ook heb ik workshops voor verschillende bedrijven georganiseerd tijdens personeelsdagen.

 

Contact

Maak een afspraak voor een sessie, dat is de makkelijkste manier om te bepalen of de lessen iets voor je zijn.

Ik geef mijn zanglessen en stemcoaching in mijn prachtige zangstudio in Gouda of online.

Één uur privé zangles kost 50 euro incl. BTW.

De prijzen voor stemcoaching kunnen via email bij mij worden opgevraagd.

Stemcoaching kan desgewenst ook op de werkplek plaatsvinden.

Ik ben te bereiken via de mail: [email protected] of per telefoon: 06-24817688

 

In het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (2014)

Lid van de Nederlandse Vereniging voor Zangpedagogen

Singing for Lung Health Leader

998_8935 v2 2000